Sliva

Sočne in mesnate slive imajo nizko energijsko vrednost in ne vsebujejo nasičenih maščob, so pa bogate z vitamini in minerali, kar prispeva k ohranjanju idealnega zdravstvenega stanja.

Jagoda

Jagode dokazano pomagajo pri ohranitvi zdravja, redni uživalci jagod se ponašajo z okrepljenim imunskim sistemom oziroma odpornejšim organizmom. Zahvaljujoč visoki vsebnosti vlaknin in vode zmanjšujejo občutek lakote, zato jih lahko vključimo v dieto. Vsebujejo vitamin C in mangan, tako da so priporočljive za vse.

Marelica

Zaradi antioksidantov v marelicah so slednje pravi eliksir za obraz in dekolte. Poleg blagodejnega notranjega učinka so koristne tudi v obliki maske.

Češnja

Češnje vsebujejo izrecno veliko vitamina A, B1, B2 oziroma B6, nadalje pa še folno kislino, pantotensko kislino, niacin in riboflavin. Prav tako imajo znatno vsebnost vitamina C, in sicer 10-15 mg.

Višnja

Že zaužitje nekaj višenj ali kozarca višnjevega soka na dan v roku treh mesecev dokazano blaži bolečine, pojavljajoče se kot posledica mišičnih obolenj, poleg tega blažijo glavobol desetkrat bolj kot katerokoli zdravilo ter so hkrati prijazne do želodca.

Oreh

Orehi imajo visoko vsebnost vitaminov A, B1, B6, C in K, s čimer učinkovito krepijo imunski sistem tudi v obdobju prehladov v jesenskih in zimskih mesecih.

Orehovo jedro

Zahvaljujoč visoki vsebnosti antioksidantov in vitamina E orehi pomagajo pri preprečitvi razvoja raka oziroma bolezni srca.